Do kín prichádza film Magický hlas rebelky o Marte Kubišovej

18.08.2014 Bratislava

Bratislava 18. augusta (TASR) – Magický hlas rebelky je názov dokumentárneho filmu, ktorý rozpráva životný príbeh legendárnej speváčky Marty Kubišovej. Jej pieseň Modlitba pro Martu sa stala symbolom národného odporu a vzorom slobody pre mnohých ľudí. Zároveň s premiérou filmu vydal Supraphon rovnomenný soundtrack.

"Keď ma režisérka oslovila na tento dokument, moja prvá reakcia bola, že to určite z časových dôvodov nepôjde. Ale Milan Hein, riaditeľ Divadla Ungelt, zabojoval v prospech Olgy Sommerovej, a tak sa v apríli 2013 začalo nakrúcať," uviedla k filmu Marta Kubišová.

Zároveň s dokumentárnym filmom vydavateľstvo Supraphon prinieslo na pulty s hudobnými nosičmi aj rovnomenný album, soundtrack k spomínanému filmu. Obsahuje najväčšie Kubišovej hity od 60. rokov až do súčasnosti najsilnejšej piesne svojej doby Modlitba pro Martu. Speváčka si pripravila pre fanúšikov aj ďalšie prekvapenie v podobe exkluzívnej premiéry nového songu Život nie je pes v duete s prvou českou SuperStar Anetou Langerovou. Na soundtrackovom albume nechýba ani ich predchádzajúca spolupráca v podobe piesne Já chci být volná z muzikálu Touha menom Einodis.

Ďalšími piesňami na albume sú Chci právo trubky mít, Depeše, Nechte zvony znít, S nebývalou ochotou, Loudá se půlměsíc, Magdaléna, Nepiš dál, Hej, pane zajíci s Helenou Vondráčkovou, Už se léto schovává, Cesta, Proudy, Hej, Jude, Mamá, Ring-o-ding, Denně čekám, Šlechtici s Václavem Neckářem a Helenou Vondráčkovou, Lampa, Tajuplnej hráč, Dobrodružství s bohem Panem a Vyznání.

Celovečerný dokument Magický hlas rebelky sa nakrúcal v priebehu jedného roka. Režisérkou aj autorkou scenára je Olga Sommerová, kameramankou Olga Špátová. Štáb sa zúčastnil na niekoľkých koncertoch Marty Kubišovej. Film uviedli 5. júla vo svetovej premiére v rámci programu Medzinárodného filmového festivalu Karlovy Vary. V českých kinách sa premieta od 17. júla.
 

Vyberte región